Cromatografie

GC

GC

GC

Gaz cromatografia este folosita, în general, pentru determinari de înalta sensibilitate, în industria chimica si farmaceutica, în industria petrochimica, în domeniul controlului calitatii apei si mediului înconjurator etc. Cu ajutorul cromatografiei de gaze se pot determina compusii ce se pot vaporiza, pâna la concentratii de ordinul ppm-urilor (parti pe milion), iar în cazul folosirii unor detectori specifici, aceste concentratii pot ajunge pâna la ordinul ppb-urilor (parti pe miliard)

Solicita oferta
Solicita oferta
Mesajul a fost trimis cu succes.
Eroare! Reincercati.
Informatii generale

Gaz cromatografia este folosita, în general, pentru determinari de înalta sensibilitate, în industria chimica si farmaceutica, în industria petrochimica, în domeniul controlului calitatii apei si mediului înconjurator etc.

Cu ajutorul cromatografiei de gaze se pot determina compusii ce se pot vaporiza, pâna la concentratii de ordinul ppm-urilor (parti pe milion), iar în cazul folosirii unor detectori specifici, aceste concentratii pot ajunge pâna la ordinul ppb-urilor (parti pe miliard). Cromatografele de gaze sunt compuse dintr-un sistem de injectie, un sistem de separare pe coloana cromatografica, un detector si un soft specific pentru prelucrarea datelor. 1. Sistemul de injectie poate fi split/splitless, PTV, On-Column, pipete de gaze, desorbtie termica etc. 2.

Sistemul de separare pe coloana cromatografica poate fi compus din una sau mai multe coloane capilare sau cu umplutura, în functie de aplicatia dvs. 3. Sistemele de detectie pot fi multiple, si se pot monta maxim 4 detectori pe un cromatograf: FID, TCD, ECD, NPD, PID, HID, MS, FPD etc. 4. Softul ruleaza pe PC si poate realiza atât achizitia de date, cât si prelucrarea si imprimarea rezultatelor. Sunt disponibile trei modele de gaz cromatografe:
 Acestea se pot configura cu maxim trei injectori si patru detectori, în functie de necesitatile dumneavoastra. 
Cromatografele SHIMADZU sunt dotate cu AFC de generatia a III-a la injector - Controler avansat de debit. Acesta facilitate permite controlul digital al parametrilor cromatografici: setarea digitala a ratei de splitare, realizarea programarii în presiune, debitul total, presiunea în capatul coloanei, debitul în coloana, viteza lineara în coloana, controlul integral al gazelor din injectori si programe de temperatura/timp la cuptor, injectori si detectori. Cromatografele SHIMADZU pot fi folosite si în CROMATOGRAFIA RAPIDA Deoarece analizele dureaza între 15 si 60 de minute, în functie de metoda de lucru, se impune din ce în ce mai mult cromatografia rapida de gaze. 
Aceasta foloseste coloane înguste (i.d. 0,1 mm), presiuni foarte mari în injectori (maxim 10 bari) si detectori cu timp de raspuns foarte rapid (pâna la 4 ms). Datorita presiunii foarte mari, picurile ies foarte repede din coloana iar detectorii cu timp de raspuns rapid sunt capabili sa urmareasca semnalul acestor picuri foarte înguste. Separarea se pastreaza deoarece se foloseste o capilara cu un diametru intern de 0,1 mm. 
De asemenea, datorita îngustarii picurilor, creste si înaltimea acestora, ceea ce face ca detectia sa fie mult îmbunatatita. În acest fel, o analiza (de ex. pesticide organoclorurate) ce dureaza cca. 45 - 60 minute pe un cromatograf normal se poate face în aprox 6 - 8 minute pe GC 2010 Plus. Datorita timpului redus de analiza si a setarilor digitale de debite, realizate cu ajutorul AFC, se realizeaza o crestere semnificativa a productivitatii si a reproductibilitatii testelor realizate. 
O mai mare productivitate a laboratorului este în beneficiul firmei dvs. iar o mai mare reproductibilitate duce la cresterea preciziei analizelor dvs. Datorita AFC se realizeaza si ajustarea automata a debitului de gaz purtator pentru a compensa variatiile de temperatura si presiune ale mediului ambiant, obtinându-se un timp de retentie constant, la variatii mari ale acestora. De asemenea, se realizeaza importante economii de gaz purtator (He), debitul acestuia fiind corelat cu momentul realizarii injectiei.
GC – Gaz Cromatograf   GC – Gaz Cromatograf