Analiză elementală

ICPE

ICPE

ICPE

Spectrometrele de emisie ICP sunt instrumente analitice utilizate în domenii cu aplicaţii vaste datorită posibilităţilor de determinare a concentraţiei la nivel de ppb a constituenţilor din probe cu matrice chimice complexe. Modelul ICPE 9000 “Multitype” utilizează un detector semiconductor (CCD detector) pentru scurtarea timpului de analiză (doar 2-3 min) şi un spectrometru de emisie secvenţial de înaltă rezoluţie (în montură Echelle) pentru îmbunătăţirea limitelor de detecţie.

Solicita oferta
Solicita oferta
Mesajul a fost trimis cu succes.
Eroare! Reincercati.

Prezentare generală:

 • ICPE 9000 este un spectrometru de tip ICP-AES „Multitype ICP Emission Spectrometer”
 • Spectrometrele de emisie ICP sunt instrumente analitice utilizate în domenii cu aplicaţii vaste datorită posibilităţilor de determinare a concentraţiei la nivel de ppb a constituenţilor din probe cu matrice chimice complexe.
 • Modelul ICPE 9000 “Multitype” utilizează un detector semiconductor (CCD detector) pentru scurtarea timpului de analiză (doar 2-3 min) şi un spectrometru de emisie secvenţial de înaltă rezoluţie (în montură Echelle) pentru îmbunătăţirea limitelor de detecţie.
 • Costurile de exploatare sunt foarte mici datorită introducerii unui sistem de economisire a 50% din consumul de Argon, în condiţiile în care sensibilitatea nu este afectată.
 • Sistemul utilizează un spectrometru vidat ce elimină necesitatea utilizării gazului purtător de înaltă puritate. Acest lucru micşorează costurile exploatării şi în plus nu contaminează proba. Utilizarea acestui spectrometru cu vacuum prezintă avantajul asigurării unei înalte stabilităţi pentru perioade lungi de timp.
 • Temperatura spectrometrului este controlată cu precizie mare de ±0,1°C
 • În plus, la analiza elementală de înaltă precizie, spectrometrele ICPE 9000 pot fi utilizate într-o gamă foarte variată de aplicaţii analitice, incluzând analiza elementală ale elementelor majore din cadrul proceselor de control ale producţiei, în controlul calităţii apelor, în analiza urmelor de elemente şi în analiza constituenţilor cu concentraţii foarte mari

Softul ICPE Solution  asigură:

 1. Calcularea cu acurateţe a interferenţelor dintre elemente precum şi valorile acestora cu ajutorul funcţiei Spectral Interference Elements Database. Se pot adaugă date despre valoarea interferenţelor elementelor din matrice, cu spectrele adiecente elementelor din baza de date de lungimi de undă convenţională.
 2. Selecţie simplă a elementelor de analizat cu ajutorul funcţiei Method Development Assistant – după alegerea elementelor de analizat din rezultatele calitative, această funcţie selectează automat lungimea de undă optimă din baza de date a interferenţelor. Atunci când este necesar, informaţia despre corecţie este automat creată de această funcţie şi astfel evaluată automat eroarea.
 3. Baza de date pentru calibrări permite calibrări pentru orice element cu ajutorul funcţiei-  Qualitative Database Calibration- astfel toate calibrările se fac uşor şi rapid.
 4. Selectarea automată a lungimii de undă optime pentru analiză cu ajutorul funcţiei Automatic Wavelength Selection System- după măsurătoare lungimea de undă optimă este selectată din toate înregistrările de lungimi de undă şi rezultatul măsurătorii este afişat.
 5. Investigarea automată a probei cu ajutorul funcţiei- Methode Diagnosis Assistant-  realizează evaluarea automată post-măsurătoare, corectează metodele incomplete si determină cu acurateţe valorile reale prin recalculare.

Caracteristici tehnice generale:

ICPE 9000 este un analizor calitativ şi cantitativ ce funcţionează pe principiul emisiei optice în plasmă cuplată inductiv

Sistemul complet este compus din 5 părţi:
1. sursa de plasmă
2. generator de radio frecvenţă RF

 • controlat de microprocesor, cu cristal de cuarţ;
 •     frecvenţa:              27,120 MHz ±0,05%;
 •     putere:                   max. 1.6 KW;
 •     aprinderea plasmei:    complet automată

3. spectrometru

 •     sistemul optic:     în montură Echelle
 •     domeniul lungimii de undă:     167-800 nm
 •     elementele de dispersie:         reţea Echelle 79 linii/mm prismă

4. detector

 •     detector:              CCD - 1 inch, răcit la -15°C
 •     pixeli:                   1024 x 1024
 •     dimensiune pixel:        20 mm x 20 mm


5. soft + PC

 
Este disponibil un model configurabil în funcţie de gradul de automatizare dorit şi de natura probelor.

 ICPE9000