Spectrometrie

AAS

AAS

AAS

Spectrometria de absorbţie atomică este folosită în general pentru determinări de înaltă sensibilitate în domeniul controlului calităţii apei şi mediului înconjurător, industriei farmaceutice, industriei prelucrării metalelor feroase şi neferoase etc. Cu ajutorul spectrometriei se pot determina concentraţii de ordinul ppm (părţi pe milion) a metalelor din soluţii apoase. În cazul folosirii cuptorului de grafit, aceste concentraţii pot ajunge până la ordinul ppb-urilor (părţi pe miliard)

Solicita oferta
Solicita oferta
Mesajul a fost trimis cu succes.
Eroare! Reincercati.
Shimadzu

Detalii Generale:

  • Spectrometria de absorbţie atomică este folosită în general pentru determinări de înaltă sensibilitate în domeniul controlului calităţii apei şi mediului înconjurător, industriei farmaceutice, industriei prelucrării metalelor feroase şi neferoase etc. Cu ajutorul spectrometriei se pot determina concentraţii de ordinul ppm (părţi pe milion) a metalelor din soluţii apoase. În cazul folosirii cuptorului de grafit, aceste concentraţii pot ajunge până la ordinul ppb-urilor (părţi pe miliard).
  • Spre deosebire de metodele clasice fotometrice, determinările prin absorbţie atomică sunt mult mai precise şi nu necesită un consum ridicat de reactivi, analizele fiind efectuate pe soluţii apoase sau organice.

Spectrometrele AAS sunt compuse din sistem optic,  sistem de atomizare şi  soft specific pentru prelucrarea datelor.

  1. Sistemul optic se compune dintr-un carusel cu mai multe lămpi cavitare (2, 6 sau 8 lămpi în funcţie de model), un monocromator şi unul sau doi  detectori (în funcţie de model).
  2. Sistemul de atomizare poate fi în flacără aer-acetilenă, oxid nitros  acetilenă, cuptor de grafit sau generator de hidruri.
  3. Softul lucrează în general pe un PC şi este capabil de  procesarea şi  imprimarea rezultatelor.

Corecţii de fond:

Pe lângă corecţia de background cu lampă de deuteriu prezentă la majoritatea AAS-urilor, Shimadzu include şi corecţie tip BGC-SR după metoda Self-Reversal.

  1. Corecţia de background cu lampă de deuteriu realizează o bună corecţie în probe cu matrice chimic simplă. În schimb, în cazurile unor matrice chimic complexe, cu elemente care au benzile de absorbţie apropiate (de ex. Fe cu Zn) sau  când apare şi absorbţia moleculară (de ex. Cd cu NaCl) corecţia de background cu lampă de deuteriu nu mai este suficientă.
  2. Corecţia de background Self-Reversal care înlătură inconvenientele menţionate anterior. Astfel puteţi identifica şi măsura fără probleme probe dificile, compuse din cei mai diferiţi compuşi chimici.

Model disponibil:

AA7000 - AAS cu şase lămpi, cu control automat al parametrilor de analiză.