Spectrometrie

UV-Vis

UV-Vis

UV-Vis

Spectrometre UV-Vis

Solicita oferta
Solicita oferta
Mesajul a fost trimis cu succes.
Eroare! Reincercati.
Shimadzu
Detalii Generale :
 
    Shimadzu produce spectrometre UV-Vis si UV-Vis-NIR de înalta performanta. Astfel, în functie de necesitatile dvs, aveti la dispozitie spectrometre de la un sistem optic monofascicul pâna la un sistem optic dublu fascicul cu trei retele de difractie. În acest sens, fie ca aplicatiile dvs sunt de rutina sau de cercetare veti gasi cu siguranta modelul care se va potrivi perfect în laborator. 
 
    Fiecare spectrometru dispune de posibilitatea conectarii si a controlului de la PC iar modele stand-alone se pot controla de la tastatura proprie cu ajutorul displayului grafic multifunctional. 
 
    Sistemele se livreaza standard cu programe de analiza fotometrica, de scanare spectrala, de analiza cantitativa, scanari temporale etc. La cerere sistemele se pot dota si cu sisteme care sa poata citi proba în emisie sau în reflexie si de asemenea se pot face determinari de culoare (RGB, CMYK etc)
 
Spectrometrie UV-Vis monofascicul – UV1280 mini
 
Detalii Generale:
 
 • Spectrometru monofascicul, controlat integral de microprocesor. 
 • Arie larga de aplicabilitate, de la simple masuratori de concentratie, pâna la curbe de calibrare cantitative sofisticate.
 • Monocromatorul are retea de difractie holografica concava, cu corectie a aberatiilor optice.
 • Este echipat standard cu metode de scanare spectrala, de masurare la o lungime de unda fixa si de masurari cantitative, dupa o curba de calibrare din maxim 10 standarde la maxim trei lungimi de unda.
 • Este dotat cu sursa de lumina cu lampa cu halogen pentru domeniul vizibil si cu lampa de deuteriu pentru domeniul UV (modelul UV mini-1280
 • Display grafic, pe care se poate urmari forma graficelor de calibrare, de scanare sau rezultatele sub forma de tabel.
 • Dispune de suport pentru o celula.
 
Sunt disponibile doua modele monofascicul:
 
Spectrometrie UV-Vis dublufascicul 
Detalii Generale:
 
spectrofotometre UV-VIS dublu fascicul, controlate integral de microprocesor, cu multiple posibilitati de masurare;
UV1800 si UV2600 sunt dotate cu un singur monocromator iar UV2700 este dotat cu doua monocromatoare.
sistemele sunt echipate standard cu 7 metode de lucru:
 
  1. canare spectrala, la viteze de scanare diferite. Se pot face prelucrari grafice de tip zoom (mariri sau micsorari), selectie pic sau vale, calculul ariei unui pic. Se pot face 99 de masuratori  repetate. Scanarile se pot face în absorbanta, transmitanta sau energie. Se pot detecta maxim 20 de picuri si 20 de vai.
  2. masuratori la o lungime de unda fixa. Se pot face masuratori de absorbanta sau transmitanta.
  3. masuratori cantitative dupa o curba de calibrare din maxim 10 standarde. Curba de calibrare se poate face dupa prima, a II-a, a III-a sau a IV-a derivata. Curba de calibrare poate fi o functie de gradul I sau II, cu posibilitatea ca originea sa fie inclusa în grafic. Optional, cu ajutorul suportului  cu 6 pozitii se pot face 6 masuratori automate, fara interventia utilizatorului.
  4. masuratori cinetice la variatia absorbantei sau transmitantei în timp. Optional, cu ajutorul suportului cu 6 pozitii se pot face masuratori cinetice pentru 6 probe. Se pot efectua masuratori între 1s...6500 min.
  5. analize multi-component pentru maxim 8 compusi dintr-o mixtura. Ecuatia de calibrare se face  fie utilizând standarde separate fie în amestec de mai multi componenti.
  6. procesarea datelor masurate. Se pot face calcule aritmetice simple cu curbele rezultate în urma masuratorilor. Se poate efectua prima, a II-a, a III-a sau a IV-a derivata asupra unei curbe masurate. Se poate calcula aria unei curbe, între doua puncte selectate pe grafic.
  7. pachet de validare hardware a spectrometrului.
 • cu ajutorul stickurilor USB, metodele si rezultatele analizelor pot fi transferate pe computer.
 • monocromatorul are retea de difractie holografica concava, cu autoaliniere si corectie a erorilor optice. Pentru îmbunatatirea performantelor si a stabilitatii în timp s-a introdus un sistem automatizat de monitorizare si ajustare împotriva fluctuatiilor sursei de lumina cu tungsten sau cu deuteriu. Monocromatorul este etansat pentru a împiedica depunerile de praf si vapori. Sunt folosite numai suprafete acoperite cu sticla de quartz pentru protectia acestora asupra efectelor de ionizare datorate radiatiei UV.
 • în compartimentul celulei de masura se asigura un drum optic cu o grosime în sectiune de 1 mm, acest lucru facând posibila, cu accesoriile necesare, masurarea unor cantitati foarte mici de proba (3 sau50 m l).
 • este dotat cu sursa de lumina cu lampa cu tungsten pentru domeniul vizibil (295 ... 1100 nm) si cu lampa de deuteriu pentru domeniul UV (190...364 nm). 
 • elementele sistemului optic sunt din cuart.
 • echipat standard cu un suport  pentru o celula de proba si una de referinta.
 • sistemele de pozitionare a probelor sunt detasabile, permitând o curatare si decontaminare rapida.
 
Sunt disponibile trei modele dublufascicul:
 • UV1800 - Domeniu 190 … 1.100 nm
 • UV2600 - Domeniu 185 … 1.100 nm  / 220 … 1400 nm
 • UV2700 - Domeniu 185 … 900 nm