Spectrometrie

UV-Vis-NIR

UV-Vis-NIR

UV-Vis-NIR

UV-Vis-NIR , 165 ... 3300 nm, ce foloseste trei detectori, un fotomultiplicator R-928, InGaAs si PbS. Fotomultiplicatorul este folosit pentru UV-Vis deoarece are o foarte mica deviatie în timp si cu posibilitatea de a lucra într-o banda mare de lungimi de unda cu cantitati mari de energie. Detectorii de InGaAs si PbS se folosesc pentru domeniul NIR

Solicita oferta
Solicita oferta
Mesajul a fost trimis cu succes.
Eroare! Reincercati.
Spectrometrie UV-Vis-NIR
 
Detalii Generale
 • Spectrofotometru UV-VIS-NIR double beam (cu dublu fascicul), controlat integral de microprocesor, cu multiple posibilitati de masurare. 
 • Pe domeniul UV-Vis prezinta sistem cu reactie negativa (feedback) cu dinoda pentru a mentine spectrometrul în parametrii optimi de masura.
 • Pe domeniul NIR un sistem asemanator mentine proprietatile sistemului optic constante.
 • Se foloseste un sistem dublu monocromator cu retele de difractie holografice concave, cu autoaliniere si cu montare Czerny-Turner pentru corectia aberatiilor optice. Monocromatorul principal Littrow foloseste trei suprafete de difractie interschimbabile. Pentru  îmbunatatirea performantelor si a stabilitatii în timp s-a introdus un sistem automatizat de monitorizare si ajustare împotriva fluctuatiilor sursei de lumina cu tungsten sau cu deuteriu.
 •  Foloseste trei detectori, un fotomultiplicator R-928, InGaAs si PbS. Fotomultiplicatorul este folosit pentru UV-Vis deoarece are o foarte mica deviatie în timp si cu posibilitatea de a lucra într-o banda mare de lungimi de unda cu cantitati mari de energie. Detectorii de InGaAs si PbS se folosesc pentru domeniul NIR.
 • Este dotat cu sursa de lumina cu lampa cu tungsten pentru domeniul vizibil (295 ... 3300 nm) si cu lampa de deuteriu pentru domeniul UV (175...364 nm). Sursa de lumina se schimba automat între 282 ... 393 nm. Este recomandat ca lungimea de unda la care se schimba sursele de lumina sa fie aleasa la 340 nm.
Intreg sistemul optic este etansat pentru a împiedica depunerile de praf si vapori.
Sistemul este controlat integral de computer. Este dotat standard cu software Hyper UV necesar pentru controlul spectrometrului si pentru achizitia de date. Softul este echipat standard cu 5 metode de lucru:
 1. scanare spectrala, la viteze de scanare diferite. Se pot face prelucrari grafice de tip zoom (mariri sau micsorari), selectie peak sau valey, calculul ariei unui peak. Se pot face 99 de masuratori  repetate. Scanarile se pot face în absorbanta, transmitanta, reflectanta sau energie. Se pot detecta maxim 20 de peak-uri si 20 de valey.
 2. masuratori la o lungime de unda fixa. Se pot face masuratori de absorbanta, transmitanta, reflectanta sau energie.
 3. masuratori cantitative dupa o curba de calibrare din maxim 10 standarde. Curba de calibrare se poate face dupa prima, a II-a, a III-a sau a IV-a derivata. Curba de calibrare poate fi o functie de gradul I sau II, cu posibilitatea ca originea sa fie inclusa în grafic. Cu ajutorul suportului cu 6 pozitii se pot face 6 masuratori automate, fara interventia utilizatorului.
 4.  masuratori cinetice la variatia absorbantei sau transmitantei în timp. Cu ajutorul suportului cu 6 pozitii se pot face masuratori cinetice pentru 6 probe. Se pot efectua masuratori între 1s...6500min.
 5. procesarea datelor masurate. Se pot face calcule aritmetice simple cu curbele rezultate în urma masuratorilor. Se poate efectua prima, a II-a, a III-a sau a IV-a derivata asupra unei curbe masurate precum si conversia Kubelka-Munk pentru spectrele de reflexie. Se poate calcula aria unei curbe, între doua puncte selectate pe grafic etc.
Sistemele de pozitionare a probelor sunt detasabile, permitând o curatare si decontaminare rapida. Spectrometrul UV 3600 / 3700 se poate dota cu diverse tipuri de holdere, în functie de tipul probei supusa analizei. Astfel cu accesoriile aferente, se pot efectua masuratori pentru probe solide sub forma de filme subtiri, masuratori de reflectanta speculara la un unghi incident de 5o, 12o, 30o sau 40o. Optional se pot adapta holdere termostatate pentru cuve cu sectiune rectangulara sau circulara, etc.

Sunt disponibile trei modele:
UV3600  – Domeniu 185 … 3.300nm
Solidspec UV3700  – Domeniu 190 … 3.300nm
Solidspec DUV3700  – Domeniu 165 … 3.300nm